·       SZÁZHALOMBATTAI SZIVÁRVÁNY ÓVODA     ·       OM:032789     ·       2440 SZÁZHALOMBATTA, LISZT F. STNY. 12.     ·       23/355-524     ·         ·    

Szűcsné Buzás Ibolya

óvoda pedagógus

BEMUTATKOZÁS

Szűcsné Buzás Ibolya óvoda pedagógus vagyok, aki 1976-2016-ig töretlen lelkesedéssel és a gyermekek iránti őszinte szeretettel végeztem e csodálatos hivatást, a rám bízott gyermekek nevelését. Két remek fiúval és hat csodálatos unokával áldott meg az ég. GYES alatt kiváló eredménnyel elvégeztem az Óvónőképző Főiskolát, majd Vezető óvodapedagógus szakvizsgát szereztem, mivel 2011-től én láttam el A Napsugár óvoda óvodavezetői feladatait.
Az életpálya modell bevezetésekor pedagógus II. minősitést szereztem, példát mutatva kolleganóimnek a fejlődésre. 2016-ban nyugdíjba vonultam, a nők 40 éves munkaviszonya alapján. Nyugdíjba menetelem oka nem kiégés vagy elfáradás volt, hiszen, aki e hivatást szívből és szeretettel végzi, sosem tud kiégni, mert a gyermekektől kapott megannyi szeretetet és bizalom csak építi a pedagógus lelkét, nem rombolja. Azért döntöttem úgy, hogy élek a nyugdíjba vonulás lehetőségével, mivel egymás után 4 unokám született, és úgy éreztem, a velük töltött, vissza nem térő idő, a legnagyobb ajándék számukra és számomra egyaránt.
Aztán szép lassan növögettek az unokák, óvoda, iskola, barátok… igy újra érezni kezdtem, hogy szívesen foglalkoznék ismét a 3-7 éves gyermekekkel. S Mivel városunkban is óvodapedagógus hiány mutatkozott, alkalmam adódott 2021-23-ig a „régi” óvodámban a Napsugár oviban nevelgetni a rám bízott gyermekeket, majd November 1-től itt, a Szivárvány óvodában töretlen lelkesedéssel és szeretettel végzem a rám bízott kisgyermekek nevelését..
Végtelen kedves, szeretetteljes, segítőkész, a gyermekek mindenek felett álló érdekeit szem előtt tartó vezető és kollektíva fogadott, igy a kezdeti szorongásom, pillanatok alatt oldódott, azt éreztem, jó lesz ennek a kollektívának a tagja lenni! S valóban igy is lett! Szívesen, boldogan és tenni vágyó szeretettel igyekszem bekapcsolódni az óvodánk és a csoportunk életébe!
Számtalan óvodai, városi és Miniszteri elismerés birtokosa vagyok, de úgy érzem, mindez mit sem ér, ha nincs mögötte a 2 legfontosabb dolog, a gyermekek szeretete és a szülők támogató együttműködése.
Ars poétikámat Eric From gondolataival tudnám leginkább megfogalmazni, amely igy hangzik: „Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel a gyermekekkel, s akkor ők csodákra képesek!”
Én ezt a csodát tapasztaltam meg 40 éves pályafutásom számtalan percében éppúgy, mint a Galamb csoportban eltöltött idő alatt, amit a gyermekekkel együtt töltöttünk! Szeretetért, szeretet, törődésért figyelmet kaptam cserébe.
Emellett tapasztaltam a szülői odafigyelést, együttműködést, törődést, és a bizalmat, s arra törekszem, hogy a belém vetett bizalmat, a gyermekek iránti szeretettel, törődéssel és fejlődésük előbbre vitelével háláljam meg!
Munkámat abban a tudatban végzem, hogy a pedagógus, modell a gyermekek számára az igaz, a jó, és a szép közvetítésében. József Attila idézettel zárnám bemutatkozó gondolataimat, ami azt erősiti meg bennem, hogy hivatásunk nem öncélú vagy céltalan robotmunka, hanem egy csodálatos művészet, mi vagyunk a szobrászok a gyermekek a szobrok, amelyekből szeretettel odafigyeléssel és türelemmel kialakítjuk a csodálatos alkotást a remekművet. József Attila szavaival élve:
„Mert mi teremtünk szép, okos lányt és bátor, értelmes fiút, ki őriz belőlünk egy foszlányt, mint nap fényéből a tejút!”

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc stny. 12.

Tel: 06-23/355-524

E-mail: szivarvany@battanet.hu

OM azonosító: 032789

Óvodaigazgató: Jagicza Zsuzsanna - 06-20/350-6114

Óvodaigazgató-helyettes: Némethné Tuba Brigitta

         

KAPCSOLAT