·       SZÁZHALOMBATTAI SZIVÁRVÁNY ÓVODA     ·       OM:032789     ·       2440 SZÁZHALOMBATTA, LISZT F. STNY. 12.     ·       23/355-524     ·         ·    


Örökös Zöld Óvodánk

Intézményünk a környezeti nevelés terén végzett kiemelkedő szakmai munka eredményeként elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet
 
A mi Zöld Óvodánkban így működik:
- Minden csoportszobánk rendelkezik természetsarokkal, ahol sok növény is van, így a gyerekek megismerkedhetnek a növényápolással.
- Az udvaron alakítottunk ki zöldségeskerteket, virágos kerteket, gyógynövénykertet, sziklakertet. A gyermekeink rendelkezésére állnak kerti szerszámok, amikkel segíthetnek a kert gondozásában.
- Udvari játékaink környezetbarát anyagból készültek, megfelelő helyet, teret biztosítanak a gyermekek játékának. Ivási lehetőséget az ivó kutak biztosítanak.
- Szelektív hulladékgyűjtés biztosított az óvoda egész épületében (például papír, műanyag stb.)
- Az óvoda működtetése során az óvoda vezetősége a környezetkímélő anyaghasználatra (környezetbarát tisztítószereket használata) törekszik.
- Van az óvodánknak több teljesen felszerelt akváriuma, sok szép színes hallal, teknősbékával, így a gyermekek testközelből figyelhetik meg az állatgondozás körüli teendőket.
- Az egészséges táplálkozás szokásának kialakítását mi már kiscsoporttól kezdve alkalmazzuk. Minden nap esznek a gyermekek gyümölcsöt, zöldséget. Folyadékpótlásra a nap bármely szakában lehetősége van a gyermeknek.
- Részt veszünk a Madárbarát Óvoda alprogramban, egész évben figyeljük, etetjük, itatjuk a körülöttünk, hozzánk érkező madarakat.
- 1996 óta működik nálunk a dohányzásmegelőző program. Az egészséges életmód kialakulásának nélkülözhetetlen feltétele, hogy a gyermek ismerje azokat a káros hatásokat, melyeket később figyelembe tud venni a dohányzásra ösztönző befolyásokkal szemben.

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc stny. 12.

Tel: 06-23/355-524

E-mail: szivarvany@battanet.hu

OM azonosító: 032789

Óvodaigazgató: Jagicza Zsuzsanna - 06-20/350-6114

Óvodaigazgató-helyettes: Némethné Tuba Brigitta

         

KAPCSOLAT