·       SZÁZHALOMBATTAI SZIVÁRVÁNY ÓVODA     ·       OM:032789     ·       2440 SZÁZHALOMBATTA, LISZT F. STNY. 12.     ·       23/355-524     ·         ·    

2023-12-18

Karácsony az óvodában

A Karácsony az egyik legszebb ünnepünk. Az adventi időszakban ráhangolódunk, közösen feldíszítjük szívünket, lelkünket, óvodánkat.

Már az adventi koszorú készítéstől fogva készülünk erre a szép ünnepre.
Ez az időszak melyet közösen élhet meg gyermek és felnőtt egyaránt. Óvodánk pedagógusai igyekeznek a szülők, nagyszülők bevonásával tartalmassá és meghitté tenni.

Próbáljuk a napi nagy rohanásban megkeresni számukra is a lecsendesedés pillanatait. Ezekben az előkészületekben segítünk a családoknak, hogy éljék át a szeretet, az odafigyelés, az egymással törődés pillanatát.

Csoportonként lehetőség volt jócselekedetek gyűjtésére, adventi naptár készítésére. Advent egyik jelképe a fény, mi is igyekeztünk óvodánkat ünnepi fénybe öltöztetni. Ami a legfontosabb a szívek megtisztítása, hogy legyen hely a kis Jézus számára.

Az óvodai közös adventi gyertyagyújtás segítette a közös ráhangolódást, erősíttette az együvé tartozást. A karácsonyi hangulatot a folyosón elkészített betlehem kiállítás is színesítette.

Hagyományainkhoz híven a szülőkkel közösen készítettünk adventi koszorút egy hangulatos délutánon.

A mézeskalácssütés tovább gazdagította a karácsonyváró élményeinket. Anyukák, nagymamák segítségével készültek a szebbnél szebb mézes formák. Sokféle díszítési technikát ismerhettünk meg, és a receptcserének is nagy sikere volt. Ezek a meghitt, közös alkalmak, közelebb hozzák a szülőket is egymáshoz. Lehetőség nyílik beszélgetni, elmesélni régmúlt karácsonyok hangulatát, átadni bevált ötleteket, recepteket. Boldogan tapasztaltuk, egyre több fiatal édesanya próbál bejglit is készíteni, s ami a legszívmelengetőbb, hogy a gyermekeikkel közösen.

A jeles napokból a Lucázás sem maradt ki. A Lucázó gyermekekek végig járták az óvodát, hogy jókívánságokkal ajándékozzanak meg mindenkit. A csoportokban búzát is ültettek a gyerekek.

Karácsonyi ünnepségünk, koronája volt az adventi időszaknak. A felnőttekből álló dráma tehetségműhely előadással készült a gyermekeknek. A díszlet, a zene, a mesei fordulatok magával ragadták a gyermekeket. A mese és a közös éneklés után a gyermekek feltöltődve és tele izgalommal várták, mit hoz a fa alá a Jézuska.

Csodálatos, meghitt, békés volt az adventünk, melyet beragyogott a karácsony csodája.
 

LEGFRISSEBB HÍREINK

 • Költészet napja óvodánkban

  Mindig nehéz feladat a költészet napját, annak jelentését közel hozni a gyerekekhez. Egy biztos, hogy az óvodás korú gyermekek számára a játékosság, és a versekhez fűződő érzelmi viszony kialakítása a legfontosabb.

  Tovább
 • Húsvét az óvodában

  A húsvéti készülődés az idén is a nagymamás, anyukás tojásfestéssel kezdődött.

  Tovább
 • Farsangolás, télűzés a Szivárvány óvodában

  Különösen várt esemény a gyermekek életében a farsangi időszak, melyet 2024 február 5-9 között ünnepeltünk az óvodánkban.

  Tovább
 • Tisztelt Szülők!

  Tájékoztatom Önöket, hogy Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő testülete, Oktatási és Szociális Bizottsága 255/2023 (XI/27) határozata szerint, óvodánk 2024. július 22.- 2024. augusztus 16-ig zárva tart.

  Tovább

ESEMÉNYEINK

 • AUG

  26
  Évnyitó értekezletek

  Nevelés nélküli munkanap

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc stny. 12.

Tel: 06-23/355-524

E-mail: szivarvany@battanet.hu

OM azonosító: 032789

Óvodaigazgató: Jagicza Zsuzsanna - 06-20/350-6114

Óvodaigazgató-helyettes: Némethné Tuba Brigitta

         

KAPCSOLAT