·       SZÁZHALOMBATTAI SZIVÁRVÁNY ÓVODA     ·       OM:032789     ·       2440 SZÁZHALOMBATTA, LISZT F. STNY. 12.     ·       23/355-524     ·         ·    

2024-02-21

Farsangolás, télűzés a Szivárvány óvodában

Különösen várt esemény a gyermekek életében a farsangi időszak, melyet 2024 február 5-9 között ünnepeltünk az óvodánkban.

Több napon keresztül izgalommal készültünk: a folyosókra, a csoportszobákba színes farsangi díszek kerültek, a gyerekek folyamatosan készítették az álarcokat, busó maszkokat.

A tél végi hagyományok felelevenítésével, vidám tevékenységekkel, verseléssel, énekek tanulásával teltek a napok.

A mulatságot megelőző napon hat kislány egy seprű-bábut végighordozott az óvodában, felöltöztették a csoportokból kölcsönkért ruhákba. A kiszebabával hívogatták a gyerekeket a másnapi jelmezes mulatságba és az udvari télűző játékra.

Farsang napján ötletesebbnél- ötletesebb jelmezekben érkeztek a gyerekek. Volt több Superman, Pókember, de nem hiányozott a hercegnő, tűzoltó, katicabogár, boszorkány sem.

Mi felnőttek is természetesen beöltöztünk. Ezután kezdetét vette a tánc, a játékos vetélkedők. Nem hiányozhatott a mulatságról a sok ropogtatnivaló, üdítő illetve a farsangi fánk sem.

Ebéd előtt átöltöztünk, kimentünk az udvarra és a kiszebábut magasra emelve, a csoportok kíséretében, hangoskodva, csörömpölve, vidám tél-űző énekeket énekeltünk, rigmusokat mondogattunk.

Nagyon jól sikerült az idei Télűzésünk, reméljük ennek hatására hamarosan megérkezik a tavasz!
 
Bencsik Mária óvodapedagógus

LEGFRISSEBB HÍREINK

 • Költészet napja óvodánkban

  Mindig nehéz feladat a költészet napját, annak jelentését közel hozni a gyerekekhez. Egy biztos, hogy az óvodás korú gyermekek számára a játékosság, és a versekhez fűződő érzelmi viszony kialakítása a legfontosabb.

  Tovább
 • Húsvét az óvodában

  A húsvéti készülődés az idén is a nagymamás, anyukás tojásfestéssel kezdődött.

  Tovább
 • Tisztelt Szülők!

  Tájékoztatom Önöket, hogy Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő testülete, Oktatási és Szociális Bizottsága 255/2023 (XI/27) határozata szerint, óvodánk 2024. július 22.- 2024. augusztus 16-ig zárva tart.

  Tovább
 • Karácsony az óvodában

  A Karácsony az egyik legszebb ünnepünk. Az adventi időszakban ráhangolódunk, közösen feldíszítjük szívünket, lelkünket, óvodánkat.

  Tovább

ESEMÉNYEINK

 • AUG

  26
  Évnyitó értekezletek

  Nevelés nélküli munkanap

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc stny. 12.

Tel: 06-23/355-524

E-mail: szivarvany@battanet.hu

OM azonosító: 032789

Óvodaigazgató: Jagicza Zsuzsanna - 06-20/350-6114

Óvodaigazgató-helyettes: Némethné Tuba Brigitta

         

KAPCSOLAT